DE RIT DIE GESCHIEDENIS ADEMT

Gent-Wevelgem Cyclo
26.03.2022

CCT_GW 2

Gent-Wevelgem Cyclo

Na een succesvolle zomereditie vorig jaar is het in maart opnieuw tijd voor je rit door Vlaamse velden in het klassieke voorjaar. Ga jij op zaterdag 26 maart, de dag voor de profs Gent-Wevelgem rijden, de Kemmelberg voor hen opwarmen? 

Foto's

Parcours

Het indrukwekkende parcours van Gent-Wevelgem, waar daags nadien de opvolgers van Marianne Vos en Wout van Aert naar de overwinning zullen snellen, kan je ontdekken aan de hand van vijf tochten met verschillende afstanden: 68 km, 94 km, 119 km, 141 km en 226 km.

Kies een van de vijf afstanden ga voluit op de Plugstreets, vecht tegen de wind in de Moeren en overwin de Kemmelberg. Welke afstand je ook kiest, eindigen doe je in schoonheid langs de oevers van de Leie.

226 km

Start: Wevelgem - Finish: Wevelgem

Kezelberg Cemetery

Tyne Cot Cemetery

Menenpoort Memorial

De Moeren

Lijssenthoek Cemetery

Baneberg

Kemmelberg

Victoria French Monument

La Hutte, Hill 63

X'mas Truce

141 km

Start: Wevelgem - Finish: Wevelgem

Kezelberg Cemetery

Menenpoort Memorial

Lijssenthoek Cemetery

Baneberg

Kemmelberg

Victoria French Monument

La Hutte, Hill 63

X'mas Truce

119 km

Start: Wevelgem - Finish: Wevelgem

Kezelberg Cemetery

Menenpoort Memorial

Zand- en Scherpenberg

Kemmelberg

Victoria French Monument

La Hutte, Hill 63

X'mas Truce

94 km

Start: Wevelgem - Finish: Wevelgem

Kezelberg Cemetery

Menenpoort Memorial

Zand- en Scherpenberg

Kemmelberg

Victoria French Monument

La Hutte, Hill 63

X'mas Truce

68 km

Start: Wevelgem - Finish: Wevelgem

Kezelberg Cemetery

Menenpoort Memorial

Online inschrijven

Parcours gekozen? Prima! Hieronder vind je alle tarieven voor de Gent-Wevelgem Cyclo. 

Tarieven

68 km

94 km

119 km

141 km

226 km

Voordeeltarief (t.e.m. 14/3)

15 €

20 €

25 €

30 €

35 €

Standaardtarief (na 14/3)

20 €

25 €

30 €

35 €

40 €

Vroeg inschrijven loont de moeite!

Spring mee met de vroege vlucht en schrijf je in vóór 14/03, zo zit je in de ontsnapping en geniet je van een voordelig tarief. 

Heb je de juiste ontsnapping gemist en schrijf je pas in na 14/03? Geen zorgen, ook het Peloton zal zich laten gelden en zal van de voorjaarsklassieker een topeditie maken.

Opgelet: Bij je inschrijving wordt er €5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje. Je krijgt deze waarborg terugbetaald bij aankomst of kan het inruilen voor een originele T-shirt.

Leden van Cycling Vlaanderen genieten van het voordeeltarief, ongeacht het moment van inschrijven.

De dag zelf ter plaatse inschrijven is mogelijk aan het standaardtarief. Je vooraf inschrijven online verloopt echter veel vlotter, je rijdt met je fiets door de Scan & Ride balie, laat je ticket scannen en je bent vertrokken! We raden je dus aan om je online in te schrijven. Dit kan tot de avond voordien om 23u59.

Praktische info

 • Uitgebreide bevoorradingen onderweg met o.a. Etixx sportdrank, sportrepen, fruit, LU wafels, Belvita koeken…
 • Ongevallenverzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Technische bijstand op de start, bevoorradingen en op het parcours
 • Medische bijstand op de start en op de bevoorradingen
 • Seingevers op het parcours
 • Pechverhelping
 • Wegwijzer / bepijld parcours
 • Parcourssticker met hellingen onderweg

Bij je online inschrijving krijg je van ons meteen een e-ticket toegestuurd. Op vertoon van je e-ticket (geprint of op smartphone) kan je ter plaatse je kaderplaatje afhalen aan de Scan & Ride balies. Dankzij de Scan & Ride hoef je zelfs niet meer van de fiets en verlies jij geen tijd aan de start van jouw favoriete wielertocht!

Schrijf je liever ter plaatse in? Dat kan, dan krijg je van ons na betaling meteen je kaderplaatje.

   • 226 km tussen 6u30 en 8u00
   • 141 km: tussen 7u00 en 9u30
   • 119 km: tussen 7u00 en 10u00
   • 94 km: tussen 8u00 en 11u00
   • 68 km: tussen 8u00 en 11u00

De organisatie voorziet voldoende parking in de nabijheid van start en aankomst. Op deze manier kan je veilig je wagen parkeren en geraak je vlot bij de startlocatie.

Start & Finish

 • Guldenbergplein
 • 8560 Wevelgem

Bekijk hier het parkingplan >>

Kom je met de mobilhome of camper? Parkeer je dan op volgende locatie: Parking Toekomststraat, Wevelgem. Let wel, er zijn geen faciliteiten voorzien op deze locatie.

Aantal bevoorradingen

226 km: 5 bevoorradingen
141 km: 4 bevoorradingen
119 km: 3 bevoorradingen
94 km: 2 bevoorrading
68 km: 1 bevoorrading

Meer info over de overnachtingsmogelijkheden vindt u via volgende toeristische diensten:

Toerisme Westhoek – www.toerismewesthoek.be – Tel: +32 51 51 93 44
Toerisme West-Vlaanderen – https://www.west-vlaanderen.be/vrije-tijd-en-toerisme – Tel: 0800 20 021

ETIXX SPORTVOEDING

Etixx fuels your goal

Etixx Sports Nutrition biedt sporters een gezonde ondersteuning voor duurzame sportprestaties. Dankzij onze samenwerking met Etixx Sports Nutrition zal je tijdens jouw voorjaarsklassieker kunnen genieten van een kwalitatieve bevoorrading met Etixx producten (Isotonic, Energy gel, Energy Sport Bar,…). Daarnaast zal je ook kunnen genieten van exclusieve acties en kortingen op het Etixx gamma bij de inschrijving en na het evenement. Op die manier kunnen we alle sportievelingen begeleiden in het voorbereiden en het behalen van de finish!

In een hogere versnelling met Etixx

Voldoende trainen is de sleutel tot succes, maar zonder een dagdagelijks gezond voedingspatroon en de juiste sportvoeding voor, tijdens en na elke rit, lukt het nooit om met trainen alleen je volle potentieel te bereiken. Sporters hebben in het algemeen – door hun fysieke inspanningen – ook een hogere behoefte aan vitaminen en mineralen. Extra supplementen worden om die reden sterk aanbevolen. Het complete Etixx sportvoedings- en supplementengamma ondersteunt je hierin perfect, alle producten voldoen dan ook aan de hoogste kwaliteitseisen en dragen het Informed Sports kwaliteitslabel.

Om de deelnemers optimaal te begeleiden bij de keuze van de meest geschikte sportvoeding in de voorbereiding en tijdens de voorjaarsklassiekers, heeft Etixx een pagina ontwikkelt met specifiek advies voor wielrenners.

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. 

Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport)arts. Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. 

Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle.

De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Voel je je ziek, moet je hoesten, niezen of heb je koorts? Gezien de huidige gezondheidssituatie raden we je aan om thuis te blijven en niet naar het event te komen. 

The essential guide for cycling in Flanders

Waarom niet langer in de buurt vertoeven? Ga als een echte Flandrien afzien op de bekende bergs & cobbles. 

Ontdek indrukwekkende routes, toffe events, uitdagende bucket lists en tips voor je verblijf! 
Bezoek de meest historische steden van Vlaanderen en lest de dorst met een van onze bekende bieren. 

Ondek Vlaanderen als een echte Flandrien! 

www.cyclinginflanders.cc

Goed doel: vzw Stop Darmkanker

De vzw Stop Darmkanker is een jonge, dynamische en onafhankelijke NGO met als motto: kennis delen kan levens redden.

De vzw Stop Darmkanker wil iedereen overtuigen dat door vroegtijdige opsporing van poliepen en darmkanker het sterftecijfer door darmkanker drastisch zal dalen. Darmkanker is een sluipmoordenaar.

Elk jaar krijgen meer dan 8500 Belgen de diagnose van darmkanker. Dagelijks sterven er 9 mensen aan darmkanker. Darmkanker is de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen en de derde meest voorkomende kanker bij mannen. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt ontdekt, heeft men méér dan 90% kans op genezing. De kennis over darmkanker is nog steeds ontoereikend. Extra middelen zijn nodig om de ziekte te bestrijden.

Ook jouw bijdrage kan levensreddend zijn. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5,10 of 15€ te doneren voor vzw Stop Darmkanker.

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van de Gent-Wevelgem Cyclo! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Wil je op hoogte blijven van onze events?

Laat je emailadres dan hier achter.